Υπογονιμότητα

Το IOLIFE στηρίζει τα υπογόνιμα ζευγάρια

H ψυχολογική κατάσταση του υπογονιμότητας ζευγαριού, είναι ένα ζήτημα το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Το IOLIFE βρίσκεται στο πλευρό σας, στελεχωμένο από 3 πεπειραμένος ψυχολόγους εξειδικευμένους στα συγκεκριμένα θέματα.

Γιατί μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η συμβουλευτική υποστήριξη;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία διαδικασία, η οποία δίνει σημαντικές ελπίδες σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας να αποκτήσουν τελικά το παιδί που τόσο επιθυμούν. Οι συνεχείς επιστημονικές εξελίξεις και βελτιώσεις στον τομέα αυτό, καθιστούν ολοένα και πιο πιθανό ένα θετικό αποτέλεσμα.
Η υπογονιμότητα και η θεραπεία της μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν αυξημένα επίπεδα στρες και άγχους που είναι δυσάρεστα και οδυνηρά για την ψυχική υγεία των ζευγαριών. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν την υπογονιμότητα ως αποτυχία ενός ρόλου, μεταφράζοντάς την ως πρόκληση της θηλυκότητάς τους ή του ανδρισμού τους.
Σε αυτή τη διαδικασία δεν είστε μόνοι. Στο κέντρο Institute of Life είμαστε δίπλα σας με υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες ωφελούν την υγεία και, παράλληλα, βελτιώνουν την ψυχική ισορροπία των υπογόνιμων ζευγαριών τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.

Σε τι με βοηθάει ο ειδικός ψυχολόγος;

Το τμήμα ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του κέντρου IOLIFE δίνει έμφαση στην ενημέρωση σχετικά με τη διαχείριση σκέψεων και συναισθημάτων (διαχείριση αρνητικών σκέψεων, εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης) προάγοντας με τον τρόπο αυτό την ψυχική υγεία και ισορροπία των ζευγαριών. Στο πλαίσιο του θεραπευτικού του έργου, ο συμβουλευτικός ψυχολόγος εργάζεται με τις γυναίκες ατομικά ή με τα ζευγάρια με στόχο να τους στηρίξει στις κρίσιμες καταστάσεις, παρέχοντας τις θεραπευτικές του υπηρεσίες. Πρωταρχικός του στόχος είναι να τους βοηθήσει:

• Να επεξεργάζονται τις έντονες συναισθηματικές αλλαγές που βιώνουν (άγχος, στρες)
• Να προσαρμόζονται στις περιστάσεις της θεραπείας, απαντώντας σε αυτές
με ρεαλισμό και αισιοδοξία
• Να επεξεργάζονται συναισθήματα ενοχής και θλίψης, κυρίως μετά
από μια αποτυχημένη προσπάθεια
• Να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους
• Να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις εξωτερικές πιέσεις (π.χ. οικογένεια, κοινωνικός περίγυρος) που ενδεχομένως να εντείνουν το άγχος.

Ποιες συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες;

Οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σε όλα τα ζευγάρια στο IOLIFE είναι οι εξής:

• Ατομική συμβουλευτική
• Συμβουλευτική ζευγαριών

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι ΔΩΡΕΑΝ και εμπιστευτικές για όλους τους ασθενείς που προσέρχονται στο κέντρο Institute of Life προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα γονιμότητας που τους ταλαιπωρεί. Οι συναντήσεις με τον ψυχολόγο γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία του κέντρου.

Γιατί στην προσπάθειά σας να γίνει το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού πραγματικότητα, δεν είστε μόνοι!

Είμαστε μαζί!

Back to list