Η αλλαγή του τρόπου ζωής τις τελευταίες δεκαετίες, οι διαφορετικές προσδοκίες και η κοσμοαντίληψη, ιδιαίτερα των γυναικών, έχει μεταθέσει τις προσπάθειες για την δημιουργία οικογένειας καθώς και την απόκτηση ενός παιδιού για πολύ αργότερα, συγκριτικά με το παρελθόν.
Σε πολλές περιπτώσεις η επιλογή αυτή μετατίθεται σημαντικά, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια να γίνονται ασφυκτικά, η επίδραση της ηλικίας στη δυναμική των ωοθηκών να είναι μεγάλη και η εξωσωματική γονιμοποίηση να φαντάζει η μόνη ρεαλιστική λύση προκειμένου να τεκνοποιήσει μια γυναίκα. Μια εναλλακτική, αν και αρκετά δαπανηρή, λύση στο εν λόγω πρόβλημα είναι και η δωρεά ωαρίων αλλά σε αυτή την περίπτωση το ζευγάρι θα πρέπει να αποδεχθεί ότι το παιδί που θα προκύψει μέσα από αύτη τη διαδικασία θα είναι βιολογικά δικό του, μόνο, κατά το ήμισυ.
Από την άλλη, ενδελεχείς μελέτες των τελευταίων ετών έχουν αποδείξει ότι οι γυναίκες με αποδυναμωμένη ανταπόκριση ωοθηκών είναι δυνατό να ανταποκριθούν πολύ καλύτερα σε μια στοχευόμενη φαρμακευτική αγωγή με μικρές δόσεις συνδυασμών φαρμάκων που βασίζονται εξατομικευμένα στις ανάγκες της κάθε γυναίκας.
Τι είναι η μέθοδος Mini-IVF;
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Mini-IVF και σε ποιες γυναίκες μπορεί να εφαρμοστεί;
Το mini IVF μπορεί να εφαρμοστεί σε γυναίκες με φτωχή ωοθηκική ανταπόκριση, σε γυναίκες που δεν επιθυμούν ή που δεν μπορούν να λάβουν μεγάλες δόσεις ορμονών ή που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν ένα κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Γυναίκες με παθολογικές ορμόνες, πριν πάρουν την απόφαση για εξωσωματική γονιμοποίηση με δωρεά ωαρίων, προτείνεται να προσπαθούν έστω μία φορά τη μέθοδο της Mini IVF.