Εγκυμοσύνη

Θηλασμός… μόνο με θετικές σκέψεις!

Είναι πια αποδεδειγμένο το γεγονός ότι η θετική ή η αρνητική διάθεση μεταφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ιδιαίτερα λοιπόν τη στιγμή που είστε συνδεδεμένη με το μωρό σας, τη στιγμή δηλαδή του θηλασμού, η διάθεσή σας μεταδίδεται άμεσα σε εκείνο. Αυτό που πρέπει να φροντίσετε… είναι να είναι θετική.

Ωστόσο το να το πετύχετε στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αρχικά η επίδραση των ορμονικών ανακατατάξεων στον ψυχισμό σας μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, ενώ οι απότομες βιολογικές αλλαγές αλλά και η έλλειψη ύπνου και η συσσωρευμένη κούραση αυξάνουν τα επίπεδα του εκνευρισμού σας, κάνοντάς σας περισσότερο ευέξαπτη. Η ευαισθησία σας αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη γι’ αυτό θα πρέπει να αφήσετε να γίνει αντιληπτό στους γύρω σας ότι χρειάζεστε τόσο πρακτική όσο και συναισθηματική υποστήριξη ώστε να διατηρήσετε όσο τον δυνατόν καλύτερα, αρχικά την ψυχραιμία σας, αλλά και σε δεύτερο επίπεδο την καλή σας διάθεση.

Τη θέση σας δυστυχώς έρχονται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο διάφορες σκέψεις που σας προκαλούν επιπλέον άγχος, όπως το αν το μωρό σας τρέφεται επαρκώς μέσω του θηλασμού ή φοβίες για το κατά πόσο θα είστε ικανή και σε θέση να ανταπεξέρχεστε στην καθημερινότητά σας. Αυτές είναι οι σκέψεις που σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποβάλλετε καθώς το σώμα αντιδρά με τις σκέψεις αυτές και έτσι εκλύονται ορμόνες που επηρεάζουν τόσο τη σύσταση όσο και τη γεύση του γάλακτος.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε την πορεία των σκέψεων σας και να τις μετατρέψετε σε πιο γαλήνιες; Ένας δρόμος προκειμένου να το πετύχετε είναι το να σκέφτεστε τόσο την μυσταγωγική διαδικασία του θηλασμού με το μωρό σας όσο και τον αλτρουισμό της προσφοράς σας που μπορεί να σας γεμίσει με υπερηφάνεια. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές προσπαθήστε να κάνετε αυτές τις όμορφες σκέψεις και δημιουργήστε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να θηλάζετε με ηρεμία, κάτι το οποίο θα κάνει καλό όχι μόνο σε εσάς αλλά και στο μωρό σας.

Μερικές επιπλέον χρήσιμες συμβουλές είναι να καθίσετε άνετα και να κλείσετε το κινητό σας ή να το βάλετε στο αθόρυβο ώστε να μην σας ενοχλήσει κανείς, να χαμηλώσετε τα φώτα του δωματίου ακόμα και να ακούσετε χαλαρωτική μουσική. Τέλος, μην ξεχνάτε να δίνετε τον απαραίτητο χρόνο σε εσάς, το μωρό σας αλλά και την ίδια τη διαδικασία του θηλασμού.