Επιστημονικοί Συνεργάτες

website-argyriou

Αναστάσιος Αργυρίου

SENIOR ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΣ MSC, PHD

Από το 1990 μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ερευνητικά, στους τομείς της Βιολογίας της Αναπαραγωγής – Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές διαλέξεις ως μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων …

Αναστάσιος Αργυρίου

SENIOR ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟΣ MSC, PHD

Από το 1990 μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ερευνητικά, στους τομείς της Βιολογίας της Αναπαραγωγής – Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές διαλέξεις ως μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (Π.Ε.Κ.Ε.), πιστοποιημένο
μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), καθώς και τακτικό μέλος της πρώτης θητείας της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Manousakis

Μανουσάκης Στυλιανός

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ MUDr

Από το 2004 μέχρι σήμερα, φοίτησε, ειδικεύτηκε, υπό-ειδικεύτηκε και εργάστηκε σε τρεις διαφορετικές χώρες (Γερμανία, Σλοβακία και Ελβετία), λαμβάνοντας μέχρι και την θέση του Υποδιευθυντή της γυναικολογικής κλινικής See-Spital Horgen, στην Ζυρίχη…

Στυλιανός  Μανουσάκης

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ MUDr

Από το 2004 μέχρι σήμερα, φοίτησε, ειδικεύτηκε, υπό-ειδικεύτηκε και εργάστηκε σε τρεις διαφορετικές χώρες (Γερμανία, Σλοβακία και Ελβετία), λαμβάνοντας μέχρι και την θέση του Υποδιευθυντή της γυναικολογικής κλινικής See-Spital Horgen, στην Ζυρίχη. Σημείο αναφοράς και κύριο χαρακτηριστικό του, η ολιστική προσέγγιση της γυναίκας, από την πρόληψη, την διάγνωση έως και την θεραπεία, σε όλο το φάσμα της γυναικολογίας και της μαιευτικής.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στυλιανός Μανουσάκης είναι μαιευτήρας – χειρουργός – γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική.
Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Friedrich- Alexander, Έρλανγκεν-Νυρεμβέργη, Γερμανίας και στην Σλοβακία, αποκτώντας το πτυχίο Ιατρικής του Comenius Univeristy of Bratislava, το 2013. Έπειτα, μετέβη στην Ελβετία, όπου τον πρώτο χρόνο εργάστηκε, ως ειδικευόμενος ιατρός Γενικής Xειρουργικής στο Νοσοκομείο Wil.
Αμέσως μετά εκπαιδεύθηκε κατά το διάστημα 2014-2020, στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θέσπισε η Ελβετική Εταιρεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής, ξεκινώντας την πορεία του απο το Fontana Klinik Kantonspital Graubuenden το 2014, στο μεγαλύτερο Καντόνι της Ελβετίας. Εκεί ασχολήθηκε ειδικότερα με την ενδομητρίωση ως μέλος της ομάδας του διεθνούς φήμης, Dr. med. Peter Martin Fehr, ενός εκ των ιδρυτών της Ελβετικής εταιρίας Λαπαροσκόπησης την Schweizerische Arbeitsgemeinschaft für Endoskopie in der Gynäkologie (AGE). Στην συνέχεια το 2017 συνέχισε την ειδικότητα του στο See-Spital Horgen στην Ζυρίχη, όπου από το τέταρτο μόλις έτος της ειδικότητας του, προβιβάστηκε σε επιμελητής της κλινικής το 2019.

Από το 2019-2022 μετεκπαιδεύτηκε στη Γυναικολογική Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική απο τον Chefarzt της κλινικής See-Spital Horgen, Dr. med. Plamen Kostov, έναν από τους γνωστότερους λαπαροσκόπους της Ελβετίας.

Επιπλέον, είναι ένθερμος υποστηρικτής του Φυσιολογικού Τοκετού, καθώς και της προσπάθειας Kολπικού Tοκετού μετά από Καισαρική Τομή – VBAC.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του παραμονής στην Ελβετία απέκτησε τον τίτλο του Υποδιευθυντή το 2022 και συμμετείχε ενεργά στη κλινική εκπαίδευση φοιτητών και ειδικευόμενων ιατρών.

Εχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια για την διαρκή επιμόρφωση και εξέλιξη των ιατρικών τακτικών και μεθόδων.

Ο ιατρός Στυλιανός Μανουσάκης ειναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Ελβετίας και του πρώτου ευρωπαϊκά διαπιστευμένου ελβετικού κέντρου στη Γυναικολογική Ενδοσκόπηση (GESEA Diploma Centre, AGE-Swissendos).

Τον Νοέμβριο του 2022 μετακομίζει μόνιμα πλέον στην Αθήνα ως ιδιώτης Ιατρός και Επιστημονικός Συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, με σκοπό να παρέχει εφάμιλλες υπηρεσίες υγείας με αυτές που λαμβάνουν οι ασθενείς στα καλύτερα νοσοκομεία του εξωτερικού.

Παράλληλα συνεχίζει να συνεργάζεται με γυναικολογικά και μαιευτικά κέντρα στην Ελβετία για να εξασφαλίσει την συνεχή εξέλιξη του.

Είναι έγγαμος με την δημοσιογράφο-παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Συνεργάτες

Maria Malametenaki

Μαλαματενάκη Μαρία

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Από το Νοέμβριο του 2017, βρίσκεται στο δυναμικό της ομάδας κατέχοντας τη θέση της Υπεύθυνης Οργάνωσης και Ανάπτυξης , συντονίζοντας την ομάδα ώστε να μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της. Έτσι όλο και περισσότερες γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ιατρού. …

Μαλαματενάκη Μαρία

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Από το Νοέμβριο του 2017, βρίσκεται στο δυναμικό της ομάδας κατέχοντας τη θέση της Υπεύθυνης Οργάνωσης και Ανάπτυξης , συντονίζοντας την ομάδα ώστε να μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της. Έτσι όλο και περισσότερες γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ιατρού.
Είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2002 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων αποφοιτώντας με το βαθμό Άριστα από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας ». Το 1995 ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών όπου μετά από οκτώ χρόνια την κέρδισε ο χώρος της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στον οποίο διετέλεσε Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών επί δώδεκα συναπτά έτη σε μεγάλη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Karaggeli Vassiliki

Καραγγέλη Βασιλική

ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης & Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας

Sereveta-Maria

Καραβέλλα Ευφροσύνη

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΑΙΑ

Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας και Απόφοιτη του ΕΚΠΑ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc ‘’ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ‘’. Από το 2015 έως και σήμερα εξασκεί τη μαιευτική με εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

ANTA

Μπένου Άντα

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΑΙΑ

Είναι πτυχιούχος Μαία, απόφοιτος του ΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας. Συνέχισε την εκπαίδευση της ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ως μαία έχει εργαστεί και υποστηρίξει για 14 έτη πάρα πολλές γυναίκες, στην αίθουσα τοκετών του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

drvasilopoulos-3f

Λιάμπα Μαρία

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΑΙΑ

Είναι πτυχιούχος , απόφοιτος του ΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας. Ως μαία έχει εργαστεί και υποστηρίξει για 15 έτη πάρα πολλές επίτοκες γυναίκες, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω απο 700 τοκετούς. Τα τελευταία 7 χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.