Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή της γυναίκας. Ωστόσο, το κρύο του χειμώνα αποδυναμώνει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να καταβάλλεται και να βρίσκεται εκτεθειμένος σε ιώσεις και κρυολογήματα. Οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να δράσουν προκαταβολικά, ώστε να αποφύγουν τυχόν κινδύνους κατά τη διάρκεια του ψυχρού κλίματος.

Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα βρείτε 7 προτάσεις για να έχετε μια πιο ασφαλή χειμερινή εγκυμοσύνη:

1 Επιλέξτε άνετα ρούχα που θα σας κρατήσουν ζεστές

Προσπαθήστε να επιλέξετε ρούχα από μαλακά υφάσματα, όπως βαμβάκι, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ερεθισμών για το δέρμα σας. Αντίστοιχα πρέπει να κινηθείτε και ως προς την επιλογή των υποδημάτων σας. Προτιμήστε υποδήματα με ανατομικούς πάτους και αποφύγετε τα τακούνια ή τις μπότες σας που ενδέχεται να προκαλέσουν οιδήματα στα κάτω άκρα.

2 Η ενυδάτωση ωφελεί σημαντικά εσάς και το βρέφος 

Η ενυδάτωση είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την υγεία τόσο της εγκύου αλλά και του βρέφους. Η σωστή ενυδάτωση αφορά μακροπρόθεσμα το βρέφος, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση και ενίσχυση του αμνιακού υγρού μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το βρέφος. Επομένως, η ισορροπημένη κατανάλωση υγρών από πλευράς της μητέρας μόνο οφέλη μπορεί να έχει στην ανάπτυξη του αγέννητου βρέφους.

3 Φροντίστε να προφυλάσσεστε καθημερινά από τα μικρόβια

Τα μικρόβια αποτελούν το φόβο και τον τρόμο των εγκύων για πιθανές ασθένειες ή λοιμώξεις που μπορούν να προσβάλλουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των μωρών τους. Καλό θα ήταν οι μέλλουσες μητέρες να είναι ιδιαίτερα σχολαστικές με τη συχνότητα του πλυσίματος των χεριών τους, όπως επίσης να φροντίζουν να αποφεύγουν τα κλειστά μέρη όπου συνωστίζονται πολλά άτομα.

4 Δώστε βάση στις τροφές που καταναλώνετε

Ο χειμώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γιορτή των Χριστουγέννων και τις γευστικές ατασθαλίες που αυτή συνεπάγεται. Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να καταναλώσετε ανθυγιεινές τροφές, όμως σκεφτείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν στην υγεία του βρέφους.  Τροφές υψηλές σε λιπαρά, τηγανητά και ζάχαρη θεωρούνται αρκετά επιζήμιες για την υγεία της εγκύου και του βρέφους, ενώ αντιθέτως τροφές όπως φρούτα και λαχανικά αποδεικνύονται ιδιαίτερα θρεπτικές.

5 Πεζοπορία και οι κίνδυνοι που κρύβουν οι κακοτεχνίες στους δρόμους

Η πεζοπορία θεωρείται ως η καλύτερη δραστηριότητα για τις εγκύους. Φορώντας ζεστά και άνετα ρούχα, αλλά και ανατομικά παπούτσια μπορείτε να ξεκινήσετε τους καθημερινούς περιπάτους σας με ιδιαίτερη προσοχή στις κακοτεχνίες και τις λακκούβες των δρόμων. Η χιονόπτωση είναι επίσης ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, ωστόσο το χιόνι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πάγο και να προκαλέσει προβλήματα από τυχόν πτώσεις σας.

6 Η ενεργή άσκηση θα σας ωφελήσει

Η σωματική άσκηση μπορεί να προστατέψει τις εγκύους από προβλήματα που σχετίζονται με την αύξηση του βάρους και τις επιπλοκές που επιφέρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η τακτική άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τις πιθανότητες επιπλοκών, ενώ τα οφέλη της άσκησης είναι ευεργετικά κυρίως για τη μέλλουσα μητέρα ως προς την εξισορρόπηση του σωματικού της βάρους.  Καλό θα ήταν η μέλλουσα μητέρα να συμβουλευτεί τον γιατρό της πριν ξεκινήσει την οποιαδήποτε σωματική άσκηση.

7 Ρυθμίστε τον ύπνο σας

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ισορροπία της εγκύου όσο και του βρέφους. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα βραδινού ύπνου, θα βοηθήσει τόσο τη μέλλουσα μητέρα όσο και το βρέφος. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να παραμένετε ξύπνια μέχρι αργά το πρωί, καταστρέφοντας τον κύκλο του ύπνου σας, και την ισορροπία του βρέφους.

CONTACT US

Sending
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο ιατρείο του DR VASILOPOULOS τηρώντας τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ. για τον COVID 19, που ισχύουν για όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη για τους επισκέπτες στο ιατρείο.

Φορέστε μάσκα, προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των συνανθρώπων σας.

 

 

 

Log in with your credentials

Forgot your details?