Υπογονιμότητα

Ελεονώρα Μελέτη:”Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων” – People Greece

Είσαι στη φάση που τώρα θα έμπαινες σε μια σχέση με προοπτική την οικογένεια;

Δεν ξεκινάς μια σχέση με προοπτική να κάνεις οικογένεια, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην μπαίνεις σε σχέσεις που δεν έχουν προοπτική για οικογένεια. Στην παρούσα φάση δεν κάνω γνωριμίες που από την αρχή φαίνεται να μην μπορούν να ευδοκιμήσουν Εδώ και ένα χρόνο είμαι σε αυτήν ακριβώς τη λογική. Δεν είμαι πια τόσο επιπόλαιη στις επιλογές μου.

 

Ναι αλλά μια τέτοια σχέση χρειάζεται και υποχωρήσεις. Το αντέχεις αυτό;

Αυτό είναι κάτι που το έβλεπα να συμβαίνει σε σχέσεις και δεν μπορούσα να το καταλάβω. Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποιώ ότι είναι πιο έξυπνο να κάνει η γυναίκα την υποχώρηση αντί να την κάνει ο άντρας, γιατί αν την κάνει ο άντρας διαταράσσεται η ισορροπία. Νομίζω πως όταν η υποχώρηση δεν επηρεάζει τις αξίες και τον αυτοσεβασμό σου, δεν πειράζει να την κάνεις εσύ πρώτη.

Έχεις την εικόνα μια ανεξάρτητης και δυναμικής γυναίκας, Θα άντεχες έναν παραδοσιακό άντρα δίπλα σου;

Αν αυτός ο άντρας έχει τη δυνατότητα να δαμάσει τους δαίμονες που έχω μέσα μου σχετικά με τη δέσμευση ή να τους κρατάει κοιμισμένους και να μπορεί να διαχειριστεί τις δικές μου τάσεις φυγής όταν νιώθω ότι απειλείται η ανεξαρτησία μου και να με πάρει από το χεράκι, θα το τολμήσω. Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Γι΄αυτό είμαι 38 χρόνων και δεν έχω φτιάξει ακόμα τη ζωή μου.

Στο παρελθόν επέλεγες λάθος άντρες;

Προφανώς. Ίσως το έκανα και υποσυνείδητα επίτηδες. Με βόλευε να μη δεσμευτώ ουσιαστικά.

Σε αγχώνει ο χρόνος που περνάει όσον αφορά το θέμα της μητρότητας;

Από τα 34 μου με αγχώνει και με έκανε να προβληματίζομαι κατά καιρούς, αλλά τώρα πια το διευθέτησα.

Τι εννοείς;

Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων. Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν αναβάλει τη μητρότητα για λόγους προσωπικούς ή λόγους υγείας, σε γυναίκες που έχουν αποφασίσει πως θέλουν να αφιερώσουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στην καριέρα και σε γυναίκες που δεν έχουν την τύχη να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο και νιώθουν πως ο χρόνος περνάει. Η κρυοσυντήρηση σου εξασφαλίζει τη δυνατότητα να κάνεις παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, που μπορεί να θεωρείται δύσκολη. Για αυτό και πρέπει να γίνεται πριν από τα 40, όταν θέλεις να παγώσεις ουσιαστικά το χρόνο.

Άρα είσαι κοντά στο ενδεχόμενο να γίνεις μητέρα;

Για να το κάνω, σαφώς και είναι μέσα στα πλάνα μου. Ήθελα να παγώσω το χρόνο τώρα που είμαι υγιής, παραγωγική και γόνιμη, έτσι ώστε αν χρειαστεί και δεν έχω φτιάξει τη ζωή μου μέσα στην επόμενη πενταετία να έχω αυτή την επιλογή.

Ποίος σε βοήθησε σε αυτό;

Οι γιατροί μου, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Νίκος Στρατάκης και ή Έλενα Κοντογιάννη, μια εκ των εξαίρετων εμβρυολόγων του Institute of life, που με πολλή υπομονή μου περιέγραψαν την όλη διαδικασία. Έτσι αυτή τη στιγμή η δυνατότητα να γίνω και αργότερα μητέρα βρίσκεται Institute of life και με έχει κάνει πολύ χαρούμενη, πολύ ξέγνοιαστη, σαν να είμαι ήδη μητέρα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλες τις γυναίκες που είναι σε μεταβατική ηλικία όπως εγώ.

 

*Η συνέντεξη παραχωρήθηκε στην έντυπη έντυπη έκδοση του People Greece που κυκλοφόρησε το Σάββατο 03/06/2017 με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.