Υπογονιμότητα

Ελπίδα για το μέλλον

Ο καθηγητής Dominique de Ziegler μαζί με τον ιατρό και επί χρόνια συνεργάτη του στην Ελβετία και στη Γαλλία, Ιωάννη Βασιλόπουλο.

Ο καθηγητής έδωσε μία πραγματικά ενδιαφέρουσα ομιλία πάνω σε νέα πρωτόκολλα διέγερσης ωοθηκών, τόσο σε ογκολογικούς ασθενείς, όσο και σε ασθενείς που παρουσιάζουν φτωχή ανταπόκριση σε προηγούμενες προσπάθειες εξωσωματικής. Μια νέα προσέγγιση, η οποία ίσως αλλάξει τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα.

Στα πλαίσια της ημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Διατήρησης Αναπαραγωγής και με την ιδιότητα του ως υπευθύνου εκπαίδευσης και έρευνας του Kέντρου Eξωσωματικής Institute of Life, ανέπτυξε τους τομείς τους οποίους η Ιατρική της Αναπαραγωγής θα ερευνήσει την επόμενη δεκαετία.

Η Διατροφογενωμική αποτελεί έναν από τους τομείς αυτούς που ο ιατρός Ιωάννης Βασιλόπουλος ήδη προωθεί και αναπτύσσει στο κέντρο IOLIFE και πιστεύεται ότι δίνει αποτελεσματικές λύσεις στην ανεξήγητη υπογονιμότητα, καθώς και σε ασθενείς με ενδομητρίωση και πολυκυστικές ωοθήκες.

Επόμενη συνάντηση του καθηγητή De Ziegler και του Ιωάννη Βασιλόπουλου στο Βουκουρέστι τον Ιούνιο, όπου ο ιατρός Ι. Βασιλόπουλος θα εκπονήσει ομιλία με θέμα τη Δωρεά Ωαρίων στην Ευρώπη,στα πλαίσια μεταπτυχιακών μαθημάτων του οικείου Πανεπιστημείου της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας.