Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος
Ιατρός Αναπαραγωγής
Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
a. Praticien Attaché CHU Cochin, Paris

Λ. Κηφισίας 22, 151 25
Παράδεισος Αμαρουσίου

Τηλ.    2106821939
Kιν.:    6974446556
Email: info@drvasilopoulos.com

Ο Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος είναι μαιευτήρας – χειρουργός – γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Rene Descartes στο Παρίσι.

Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Λεόντειο Σχολή και απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998. Έπειτα από την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, εργάστηκε κατά τη διάρκεια ενός έτους, ως ειδικευόμενος ιατρός, στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

Αμέσως μετά την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό ως κελευστής ιατρός, μετέβη στην Ελβετία, όπου και εκπαιδεύθηκε κατά το διάστημα 2003-2008, στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θέσπισε η Ελβετική Εταιρεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής.

Ο ιατρός εργάστηκε στις μαιευτικές-γυναικολογικές κλινικές των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Λωζάννης (CHUV,Καθ. Pierre De Grandi), της Γενεύης (HUG, Καθ. J.B. Dubuisson ) και των Etablissements Hospitaliers Nord Vaudois.(EHNV, Dr.med J-F. Bauen). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του παραμονής στην Ελβετία απέκτησε τον τίτλο του Chef de Clinique και συμμετείχε ενεργά στη κλινική εκπαίδευση φοιτητών και ειδικευόμενων ιατρών.

Μετά το πέρας της ειδικότητάς του στη Μαιευτική-Γυναικολογία συνέχισε την εξειδίκευσή του στη Γαλλία, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στη γυναικολογική ενδοκρινολογία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cochin-St Vincent de Paul στο Παρίσι, όπου και εργάστηκε μέχρι το 2009 κατέχοντας θέση Praticien Attaché (Επιμελητής Α).

Η μονάδα γυναικολογικής ενδοκρινολογίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης του νοσοκομείου Cochin-St.Vincent de Paul αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης της Ευρώπης, με παράδοση στην κλινική και εργαστηριακή έρευνα της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Κατά το διάστημα αυτό συνεργάστηκε στενά με τους διεθνούς φήμης καθηγητές Dominique de Ziegler και Charles Chapron, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διερεύνηση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του υπογόνιμου ζευγαριού. Ασχολήθηκε ειδικότερα με την ενδομητρίωση, την πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία πρωτοκόλλων αντιμετώπισης υπογόνιμων ασθενών με ογκολογικό ιστορικό (Oncofertility).

Ο ιατρός Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος παρουσιάζει αξιόλογο επιστημονικό έργο με τη συγγραφή πολυάριθμων ιατρικών εργασιών σε ξενόγλωσσα κυρίως περιοδικά αναγνωρισμένης εγκυρότητας. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Ελβετίας και των Παρισίων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, κ.λ.π.

Τον Απρίλιο του 2009 μετακομίζει μόνιμα πλέον στην Αθήνα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ και το 2015 ιδρύει μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους ιατρούς αναπαραγωγής το πρότυπο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης Institute of Life, που εδρεύει στον χώρο του ΙΑΣΩ.

Ταυτόχρονα εξακολουθεί να είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου Cochin-St.Vincent de Paul στο Παρίσι, όπου τακτικά δίνει ομιλίες στο μεταπτυχιακό μάθημα του πανεπιστήμιου Paris V «Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και Αναπαραγωγή».

Είναι έγγαμος με την ιατρό-επεμβατική παιδοακτινολόγο Σάνη Χλαπουτάκη και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Ιδρυτικό στέλεχος του πιο προηγμένου κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Ελλάδας

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ξεκίνησε να λειτουργεί στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life (IOLIFE), του οποίου ο Δρ. Βασιλόπουλος υπήρξε συν-εμπνευστής, συν-ιδρυτής και Διευθύνοντας Σύμβουλος μέχρι και σήμερα.

Ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το IOLIFE έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ελλάδα καθώς και ένα από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακής τεχνολογίας Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη.

Σκοπός του κέντρου είναι να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τηρώντας πάντοτε τους πιο αυστηρούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας, προκειμένου υπογόνιμα ζευγάρια να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί.

Ο τεράστιος χώρος, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, η πιο πρωτοποριακή τεχνολογία που εφαρμόζει, καθώς και το σύστημα RI Witness (σύστημα διαχείρισης το οποίο διασφαλίζει την αξιοπιστία ολόκληρης της διαδικασίας κατά τη διαδικασία Εξωσωματικής Γονιμοποίησης), είναι οι λόγοι εκείνοι για τους οποίους το Institute of Life στο ΙΑΣΩ έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μονάδα πρότυπο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το iolife.eu , τον επίσημο ιστότοπο του Institute of Life.

Το Ιατρείο

Το Ιατρείο Μαιευτικής και Αναπαραγωγής δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτει πλήρη μηχανοργάνωση, ηλεκτρονική αρχειοθέτηση ασθενών και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Σ’ έναν μοντέρνο χώρο υψηλής αισθητικής, φιλόξενο και διακριτικό, εφαρμόζουμε ιατρικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις τρέχουσες διεθνείς οδηγίες και πάντοτε με γνώμονα την εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών μας.

Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών, μπορούμε να δώσουμε σε κάθε γυναίκα τη λύση στο ιατρικό πρόβλημα που την απασχολεί, σε οποιαδήποτε περίοδο της ζωής της.

Εταιρική Ταυτότητα

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Αναστάσιος Αργυρίου Senior Κλινικός Εμβρυολόγος MSc, PhD
Από το 1990 μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά και ερευνητικά, στους τομείς της Βιολογίας της Αναπαραγωγής - Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιστημονικές διαλέξεις ως μέλος Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων,
υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κλινικών Εμβρυολόγων (Π.Ε.Κ.Ε.), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), καθώς και τακτικό μέλος της πρώτης θητείας της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.
Περισσότερα
Καλλιρρόη Φράγκου ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ MARIEVA’S HEALTHCARE / ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΟΣ
Ειδικεύεται στη φαρμακολογία με εξειδίκευση σε μαθήματα στην ψυχολογία. Οι ευρείας εμβέλειας σπουδές της στη Σχολή Φαρμακευτικής και Βιοϊατρικής Επιστήμης την βοήθησαν να αναπτύξει εργαστηριακές ερευνητικές δεξιότητες,

οι οποίες την οδήγησαν το 2004 στη θέση της βοηθού έρευνας στο Τμήμα Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Sussex, που βρίσκεται στο Brighton.

Εργάστηκε σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο τμήμα ιατρικών πωλήσεων στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ψυχιάτρους στους τομείς της προσωπικής συμβουλευτικής υποστήριξης και σχεδιασμού εξειδικευμένων θεραπειών για τους ασθενείς.

Ωστόσο, η δουλειά της στον τομέα της Φαρμακολογίας έπρεπε να μείνει σε αναμονή εξαιτίας μιας οδυνηρής εμπειρίας που περιελάμβανε την υγεία της κόρης της, η οποία τελικά ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία του κέντρου Marieva’s Healthcare.

Περισσότερα

Συνεργάτες

Μαλαματενάκη Μαρία Υπεύθυνη Οργάνωσης και Ανάπτυξης
Από το Νοέμβριο του 2017, βρίσκεται στο δυναμικό της ομάδας κατέχοντας τη θέση της Υπεύθυνης Οργάνωσης και Ανάπτυξης , συντονίζοντας την ομάδα ώστε να μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της. Έτσι όλο και περισσότερες γυναίκες μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του ιατρού.

Είναι απόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το 2002 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων αποφοιτώντας με το βαθμό Άριστα από το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας ». Το 1995 ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στον Όμιλο του Ιατρικού Αθηνών όπου μετά από οκτώ χρόνια την κέρδισε ο χώρος της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στον οποίο διετέλεσε Υπεύθυνη Διοικητικών Υπηρεσιών επί δώδεκα συναπτά έτη σε μεγάλη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Περισσότερα
Καραγγέλη Βασιλική Βοηθός Διοίκησης
Απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης & Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας
Καραβέλλα Ευφροσύνη ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΑΙΑ
Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας και Απόφοιτη του ΕΚΠΑ του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc ‘’ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ‘’. Από το 2015 έως και σήμερα εξασκεί τη μαιευτική με εξειδίκευση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
Ασημίνα Ζαγαρέλου ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΜΑΙΑ
Σπούδασε Μαιευτική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας . Εργάζεται ως μαία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής τα τελευταία 6 χρόνια και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων και επιστημονικών συνεδρίων για την περιγεννητική φροντίδα και τις εξελίξεις στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

CONTACT US

Sending
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Log in with your credentials

Forgot your details?