Εγκυμοσύνη

8 τρόποι για να προετοιμαστείτε για το νέο σας μωράκι

Ο ερχομός του νεογέννητου μωρού σας δημιουργεί χαρά και συγκίνηση για τη νέα ζωή που φέρατε στον κόσμο, αλλά και άγχος, ιδιαίτερα στους νέους γονείς, γεγονός που απαιτεί μία ιδιαίτερη προετοιμασία από πλευράς τους. Δεν είναι μόνο τα βρεφικά ρούχα, το καρότσι ή το μπιμπερό, αλλά και οι χώροι του σπιτιού, όπου πρόκειται να ζήσει το νέο μέλος.

Το παρόν άρθρο σας προτείνει 8 τρόπους για προετοιμαστείτε για το νέο μέλος της οικογένειάς σας.

  1. Πείτε αντίο στα μικρόβια

Είναι κάποια σημεία μέσα στο σπίτι που δεν είχατε ποτέ φανταστεί όπως ο νεροχύτης, το σφουγγάρι με το οποίο πλένετε τα πιάτα, οι επιφάνειες κοπής και η θήκη για τις οδοντόβουρτσες. Αν θέλετε να είστε εντελώς σίγουρη ότι θα αγγίζετε άφοβα τα πάντα μέσα στο σπίτι, φροντίστε να απολυμαίνετε το χώρο σας τακτικά.

  1. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη διαδικασία του τοκετού

Η ιδέα και μόνο του τοκετού είναι κάτι που προκαλεί τρόμο στις μαμάδες.  Μία ωφέλιμη λύση στο διαρκές άγχος θα ήταν να ξεκινήσουν μαθήματα τοκετού, μαθαίνοντας για όλα τα στάδια τοκετού αλλά και τους τρόπους τοκετού. Από τη στιγμή που θα κάνετε την έρευνά σας μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας ιδανικό πλάνο τοκετού.

  1. Δεχτείτε συμβουλές από τις πιο έμπειρες μαμάδες

Είτε πρόκειται για τη μητέρα σας ή για φίλες σας που έχουν ήδη παιδιά, η εμπειρία που έχουν πρόκειται να σας βοηθήσει πάρα πολύ όσον αφορά στην αναμονή για το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες από διάφορα portals όπου νέες μαμάδες μοιράζονται τις εμπειρίες τους.  Πάρτε την ευκαιρία να μάθετε από τις εμπειρίες των άλλων.

  1. Ζητήστε επιπλέον βοήθεια

Οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτι μπορεί να μοιάζουν τρομακτικές. Αν είστε αρκετά τυχερή να έχετε κοντινούς φίλους ή συγγενείς που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, τότε αξίζει να κάνετε μία κουβέντα μαζί τους σχετικά με τη βοήθεια που δύνανται να προσφέρουν πριν από τον τοκετό. Θα θέλατε για παράδειγμα να σας βοηθήσουν τις πρώτες εβδομάδες ή όταν τελειώσει η δική σας άδεια ή του συντρόφου σας;

  1. Οργανώστε το πλυντήριό σας

Η επιδερμίδα του νεογέννητου μωρού σας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.  Αποτελεί μία καλή ιδέα να πλένετε τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα του μωρού σας με βιολογικό απορρυπαντικό, πριν τα χρησιμοποιήσετε στο μωρό σας. Η χρήση του εν λόγω απορρυπαντικού είναι πιο φιλική για την επιδερμίδα του μωρού και μειώνει τις πιθανότητες ερεθισμού της επιδερμίδας του.

  1. Οργανώστε τις πάνες του μωρού

Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσες πάνες θα χρειαστεί να αλλάξετε στο μωρό σας. Το στοκάρισμα σε πάνες είναι αναγκαίο, ειδικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε πάνες μίας χρήση, καθώς θα χρειαστείτε 10 με 12 πάνες τη μέρα.

  1. Αποκτήστε τους αριθμούς των επαφών

Βεβαιωθείτε ότι έχετε στο τηλέφωνό σας όλους τους αριθμούς που ενδέχεται να χρειαστείτε. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την οποιαδήποτε καθυστέρηση σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με τη μαία, το γιατρό σας ή και το νοσοκομείο σας. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε μερικές επιλογές για το ποιους θα καλέσετε σε περίπτωση που χρειαστείτε μεταφορά ή κάποιον να προσέξει τα μεγαλύτερα παιδιά σας.

  1. Ενημερώστε το σύντροφό σας

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο σύντροφός σας να μπορεί να σας βοηθήσει κατά τη διαδικασία του τοκετού. Επιπλέον βεβαιωθείτε και συζητείστε μαζί του για το τι θα χρειαστείτε ο ένας από τον άλλον ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες αφότου γεννηθεί το μωρό σας. Μην υποψιάζεστε πως ο σύντροφός σας γνωρίζει πως θα ανατραπεί η ζωή σας με τον ερχομό του μωρού. Συζητείστε για το πως μπορείτε να μοιράσετε τα καθήκοντα με το μωρό και το νοικοκυριό.